J-Platform Luchthaven Schiphol

Op het J-Platform op Luchthaven Schiphol staan, langs de A4, zes betonnen opslagtanks. Deze tanks worden gebruikt om het afvalwater vanaf de de-icing platforms op te slaan voordat dit wordt afgevoerd. Het afvalwater bestaat voornamelijk uit vloeibare de-icingvloeistoffen (propyleen-glycol) vermengd met water welke gedurende de winteroperatie op de vliegtuigen wordt gespoten ter voorkoming van ijsvorming.

 

Gedurende diverse inspecties is beginnende degeneratie geconstateerd op de binnenwanden van de opslagtanks. Dit is ontstaan doordat het van nature pH neutrale propyleen-glycol onder bepaalde omstandigheden verzuurd met als gevolg aantasting van het beton.

CCP International heeft speciaal voor dit project een tailormade coating ontwikkeld waarmee de betonnen wanden en vloeren van de tanks zijn behandeld. Deze twee-componenten coating kenmerkt zich door zijn extreem hoge chemische resistentie die uiteraard noodzakelijk is om de wanden te beschermen tegen de invloeden van het chemische afvalwater.

Voordat de coating is aangebracht is het beton eerst grondig gereinigd middels PreClean® Gel ZR. Hiermee is alle zure verontreiniging en beginnende degradatie verwijderd. Hierna kon de coating worden aangebracht. Door het beschermen van de tanks zullen deze ook de komende jaren nog in gebruik kunnen blijven. Daarnaast is er een tailormade onderhoudsprogramma opgesteld om de tanks en de reeds aangebrachte coating in een optimale staat te behouden.

Locatie

Luchthaven Schiphol

Ondergrond

  • Beton

Producten gebruikt bij dit project

Dealers

Onze producten zijn alleen via officiële dealers te koop. Vind een dealer in uw omgeving

Vragen?

heeft u vragen naar aanleiding van dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.