Nieuws

Verplichte opleiding werken met Diisocynaten

Met ingang van 24 augustus 2023 is het voor elke werknemer die beroepsmatig en professioneel met diisocynaten werkt verplicht hiervoor een speciale opleiding te volgen. Deze opleiding geeft inzicht in o.a. de effecten op de gezondheid en de algemene veiligheidsaspecten waarmee rekening gehouden dient te worden. De opleiding heeft na afronding een geldigheid van 5 jaar. Er zijn geen beroepsgroepen die worden uitgezonderd van de verplichte opleiding. De zwaarte van de training hangt af van de intensiteit van het gebruik van producten met diiscocynaten.

Deze verplichte opleiding geldt voor mengsels met meer dan 0,1% diiscocynaten. Binnen onze range van oplossingen op het gebied van reiniging, bescherming en onderhoud valt alleen ons PreSpec® RenoTop 2-K beschermsysteem onder deze REACH-restrictie. Het doel van deze restrictie is het verhogen van de veiligheid voor mensen die met deze stoffen werken.

De Europese vereniging diisocyanaat-producenten heeft een opleidingssysteem opgezet, https://www.safeusediisocyanates.eu/nl/. Je kunt hier een e-learning volgen of een klassikale training zoeken.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, mochten er nog aanvullende vragen zijn vernemen wij dit uiteraard graag. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

delen:      

07/08/2023   |   admin

« Terug

Dealers

Onze producten zijn alleen via officiële dealers te koop. Vind een dealer in uw omgeving

Vragen?

heeft u vragen naar aanleiding van dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.