Gevelherstel

14001 milieurichtlijnen en GMP+ normen Conform ISO 9001 kwaliteiten Zeer ruime praktijkervaring

Bij CCPI beoordelen wij elke gevel op twee belangrijke aspecten voordat we beginnen aan gevelherstel. Enerzijds kijken wij naar de technische staat van een gevel. Hierbij is het van belang wat de conditie van de gevel is en in welke mate de gevel nog technisch functioneert. Anderzijds kijken we naar de esthetische staat van een gevel waarbij met name de representativiteit van een object van belang is. Eigenaren en beheerders willen immers graag dat hun gevel er verzorgd uitziet.

Recente projecten

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk onze recente projecten.

Bekijk projecten

Een onderbouwd plan voor gevelherstel en re-conditionering

Een willekeurige gevel in Nederland wordt blootgesteld aan diverse soorten vervuiling, waardoor het herstellen ervan noodzakelijk kan worden. Deze vervuilingen zorgen er namelijk voor dat een ondergrond en dus een gevel zowel technisch als esthetisch degradeert. Elke type ondergrond (metaal, mineraal, kunststof etc.) heeft zijn eigen specifieke kenmerken en uitdagingen. Het bepalen van de conditie van een gevel is het startpunt voor een uitgebreid en onderbouwd plan voor het herstellen of het re-conditioneren van de gevel.

Langdurig een gevel herstellen

Een mooi voorbeeld is metselwerk. Hierbij komen we in vrijwel alle situaties algen, mossen en schimmels tegen. Deze ontstaan doordat vocht zich nestelt in de gevel wat een uitstekende voedingsbodem creëert voor deze micro-organismen. In de wintermaanden kan daarnaast door vorst een gevel beschadigen. Vocht is een grote vijand voor een gevel. Wanneer gevelherstel plaats moet vinden, is het van belang eerst de mossen en algen te saneren en vervolgens de overige atmosferische vervuiling zoals roet te verwijderen. Vervolgens dient de ondergrond gehydrofobeerd, ofwel geïmpregneerd te worden. Hiermee wordt de gevel waterafstotend, waardoor mossen en algen geen voedingsbodem meer vinden en atmosferische vervuiling zich tevens minder goed hecht aan de ondergrond. Het hydrofoberen of impregneren van een gevel zorgt voor een goed resultaat bij het herstellen van een gevel en beschermt de gevel tevens voor vele jaren.

Stel je vragen over gevelherstel of bezoek een van onze dealers

Wil je weten met welk middel je een specifieke gevel het best kunt herstellen? Wanneer je belt naar +31 (0)180 512611 of een e-mail stuurt naar info@cleaningcareproducts.com geven wij je graag persoonlijk advies over gevelherstel en ander vastgoedonderhoud. Wil je onze producten direct aanschaffen? Ga dan langs bij een van onze dealers.

Dealers

Our products are for sale only through official dealers. Find a dealer in your area

Questions?

do you have any questions regarding this topic? Please do not hesitate to contact us.