Voorkeur voor het gebruik van reversibele beschermsystemen

Reversibel, een term die wij geruime tijd geleden al introduceerde en inmiddels veelvuldig gebruikt wordt door vele partijen. Het gebruik van reversibele beschermsystemen op gesloten ondergronden zoals aluminium (gemoffeld, geanodiseerd of gecoat), RVS, kunststof etc. heeft onze sterke voorkeur. Hieronder proberen wij uiteen te zetten waarom wij deze mening zijn toebedeeld.  

Esthetisch gezien is het doel om ondergronden in eerste instantie de uitstraling te geven zoals deze oorspronkelijk bedoeld is. Wanneer bijvoorbeeld een gemoffeld aluminium kozijn wordt opgeleverd (nieuwstaat) heeft deze vaak een glansgraad variërend van 11 tot 74 GU. Dit kan omschreven worden als zijdeglans, onder de 11 GU hebben we het over een matte ondergrond en boven de 74 over hoogglans. Het zonder onderbouwing aanbrengen van vaak filmvormende, transparante hoogglanzende beschermsystemen is dus niet in lijn met hoe de ondergronden oorspronkelijk bedoeld zijn. Een reversibel beschermsysteem zoals bijvoorbeeld PreCare RenoCoat Brilliance zorgt technisch voor een duurzame zelfopofferende bescherming met daarbij esthetisch een zijdeglans karakter. Een uitgevoerde ISO 2813 test laat zien dat PreCare RenoCoat Brilliance zelfs na intensieve UV belasting nog altijd een glansgraad heeft van 64 GU.

Het willekeurig aanbrengen van een conservering met een hoogglans karakter is een trend die wij al geruime tijd waarnemen, die vaak gedreven is vanuit een commercieel oogpunt. Wij kiezen voor een benadering waarbij eerst gekeken wordt naar het technisch aspect en vervolgens op basis hiervan maken wij een keuze voor het toe te passen beschermsysteem. Daarnaast biedt het aanbrengen van reversibele beschermsystemen significante applicatievoordelen op t.o.v. risicovolle filmvormende beschermsystemen. De omstandigheden waarbij reversibele systemen kunnen worden aangebracht zijn minder strikt en indien de aangebrachte conservering hersteld moet worden is dit relatief eenvoudiger.
Daarnaast kan bij het einde van de levensduur van het beschermsysteem direct na reiniging een nieuwe conserveringslaag aangebracht worden. Dit zorgt ervoor dat het toepassen van reversibele beschermsystemen beter passen in een MJOP.

PreCare RenoCoat Brilliance 2

De keuze voor het toe te passen beschermsysteem is daarnaast afhankelijk van de technische staat van de ondergrond. Ons CCPI Conditiescore Systeem biedt hier de juiste handvaten voor. Wanneer de technische staat van een ondergrond het toelaat en de ondergronden gecategoriseerd zijn in conditiescore 1 t/m 3 zullen wij adviseren gebruik te maken van reversibele beschermsystemen. Bij ondergronden die technisch gezien het einde van de levensduur hebben bereikt kan het toepassen van filmvormende beschermsystemen pas een optie zijn. Daarnaast ligt onze focus niet alleen op het uitvoeren van de 0-beurt maar ook op het periodiek onderhoud. Hoe beter een aangebrachte conservering wordt onderhouden hoe langer de technische en esthetische levensduur. Uiteindelijk levert dit op de lange termijn ook budgettair significante voordelen op. Mooi voorbeeld hiervan is onze PreCare EasyProtect.

PreCare RenoCoat Brilliance

Onderstaand een mooi voorbeeld van een ondergrond welke gecategoriseerd is alszijnde conditiescore 3 welke vervolgens behandeld is met PreCare RenoCoat en PreCare RenoCoat Brilliance, geheel in lijn met ons CCPI Conditiescore Systeem.


Heeft u nog vragen n.a.v. het bovenstaande? Neem gerust contact op, we gaan graag het gesprek met u aan!

Dealers

Onze producten zijn alleen via officiële dealers te koop. Vind een dealer in uw omgeving

Vragen?

heeft u vragen naar aanleiding van dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.